Koloč

Kažipot proti cilju izleta Potepanja nismo opustili niti med našim dopustovanjem na otoku Braču. Verjamem, da se nihče ne bo tja odpravil zgolj zaradi mojega pisanja, zato pa bo pričujoči opis koristil tistim, ki se boste odločili za preživljanje dopusta na tem lepem otoku in boste želeli otok raziskati tudi peš. Kot izhodišče za tokratni izlet služi mesto Nerežišča ob cesti med Supetrom, kjer pristaja trajekt iz Splita, in glavnim turističnim središčem, Bolom. Mi smo parkirali kar na novem parkirišču pri odcepu z glavne ceste v mesto, srečo pa lahko poskusite tudi v središču mesta, kjer vas v bližini pošte in trgovine čaka še nekaj parkirnih mest. Tako si lahko prihranite nekaj sto metrov hoje po cesti.

Skromna cerkev ob poti Ne glede na izbrano parkirišče se morate po glavni cesti sprehoditi v smeri proti Dolnjemu Humcu, dokler ne pridete do dobro vidne table z napisom Koloč, ki vas usmeri levo na sprva asfaltno cesto, ki kmalu postane makadamska. Večji del poti boste sledili prav tej cesti, ki vas najprej vodi mimo skromne cerkve, v nadaljevanju pa med številnimi vinogradi, sadovnjaki in nasadi oljk. Ob cesti boste lahko opazili tudi številne markacije, ki pa usmerjajo k drugemu cilju, zato naj vas ne zavedejo. Ko  vas tabla za Koloč usmeri levo na ožji kolovoz, jo kar ubogajte.

Naravni most Koloč Po kolovozu vas čaka še nekaj nekoliko bolj razgibane hoje, dokler ne dosežete table, ki označuje vhod na zasebno zemljišče, na katerem se nahaja tudi naš cilj. Pred vstopom ne pozabite prebrati opozoril na njej in jih med zadrževanjem v bližini naravnega mosta tudi upoštevajte. Pri vhodu se prične  nekaj deset metrov dolga pešpot, ki vodi prav do naravnega mosta. Tik ob njem je na tabli navedenih še nekaj faktografskih podatkov, pogrešili pa smo več informacij o nastanku te osamele zanimivosti sredi polj - pri oblikovanju teorije smo bili prepuščeni naši domišljiji. Po ogledu in obveznem fotografiranju smo se po isti poti vrnili do izhodišča.

Oglejte si album slik z izleta.

Oglejte in prenesite si zemljevid poti.

Naročite se na vir RSS.

Objavite prvi komentar

Objavite komentar

Potepanja v naravi © 2009. Avtor predloge: Dicas Blogger.

Na vrh