Grad Kamen

Jesenski podlesek Pot pod Malim vrhom med dolino Blatnice in dolino Drage pri Begunjah je kot nalašč za krajši razgiban sprehod skozi gozd, ki razveseli z nekaj lepimi razgledi in zanimivostmi ob poti. Mi smo avto pustili na začetku doline Blatnice, na parkirišču pri smučišču Krpin. Peš smo se odpravili po cesti naprej v dolino, vse do ne najbolj opaznega kažipota, ki nas je proti Dragi usmeril desno v breg.

Jama Zijavka
V prvem delu se pot postopoma vzpenja, gozd pa nekajkrat prekinejo tudi travniki oz. gozdne jase. Naslednjič se bolj odpre šele, ko preči melišče nad začetkom doline Drage, kjer se nam ponudi pogled proti Begunjam in Radovljici. Zadnji del poti pred gradom Kamen se začne spuščati ob kamniti steni, tabla celo opozarja na nevarnost padajočega kamenja. Na tem odseku si nekaj naše pozornosti zasluži tudi jama Zijavka, v kateri so še vidni sledovi zidu Jamskega gradu, ki naj bi začel nastajati pred gradom Kamen.

Grad Kamen Po nas vodi tik nad gradom. Najprimernejši pristop za ogled je ob desni strani gradu navzdol po poti,ki nas pripelje prav do vhoda. Bolj avanturistični pa lahko vanj vstopite tudi na levi strani na vrhu in se z nekaj previdnosti skozenj spustite vse do njegovega dvorišča. Mimo gradu po vrhu pot vodi še naprej v dolino Drage, vendar smo se mi odločili že vrniti, saj so nas priganjale še druge obveznosti. Pa ob drugi priložnosti.

>> Zemljevid poti << | >> Album slik <<

Objavite prvi komentar

Objavite komentar

Potepanja v naravi © 2009. Avtor predloge: Dicas Blogger.

Na vrh