Javorov vrh

Podrta smučarska skakalnica V soboto smo se izpred Hotela Jelka na Goreljku odpravili na Javorov vrh. Avto smo pustili kar pred Hotelom Jelka, do katerega smo se pripeljali mimo vsem poznanega Šport hotela. S parkirišča smo se odpravili mimo Hotela Jelka po kolovozni poti, ki se je od prve jase nadaljevala kot ozka pešpot strmo v klanec, mimo ostankov, ki so še najbolj spominjali na bivšo smučarsko skakalnico.

Zanimivo deblo pod Javorovim vrhom Na ravnini, ki smo jo dosegli, smo se nato držali desno, da se ne bi ponovno spustili v dolino. Tako smo ves čas hodili po robu grebena nad planjavo, na zemljevidih označeno kot Na mlakah. Postopoma smo se začeli spuščati in prispeli na gozdno cesto, ki je vodila levo, pravokotno na našo trenutno smer in proti Javorovemu vrhu. Ubrali smo jo po njej, a se je izkazalo, da odločitev ni bila najboljša, saj nas je pripeljala pod strmo severovzhodno pobočje, v katerega smo se poskusili povzpeti, a smo kmalu obupali in se vrnili ter zaokrožili okrog vrha na njegovo vzhodno stran, ki je bila sicer še vedno strma, a je vsaj omogočala vzpon na vrh.

Razgled z Javorovega vrha Vreme se je sicer do takrat na žalost že precej pokvarilo, tako da zaradi oblakov in meglic ravno nismo mogli v celoti uživati v razgledu, ki naj bi se nam ponudil. Na vrhu je celo začelo že rahlo deževati, a k sreči je ostalo pri tem, tako da nas ni namočilo. Z vrha smo se spustili po markirani poti proti jugovzhodu do makadamske ceste in se po njej v levo začeli vračati proti izhodišču. Sledili smo ji vse do križišča pri planini Jelje, kjer smo se odločili slediti gozdni poti, ki je vodila še najbolj v naši smeri. Zaobšli smo še močvirno jaso in se nato po strmem pobočju spustili na pašnik in iztek smučišča pod našim parkiriščem, na katerega smo se vrnili po asfaltirani cesti iz Goreljka.

>> Zemljevid poti << | >> Album slik <<

Objavite prvi komentar

Objavite komentar

Potepanja v naravi © 2009. Avtor predloge: Dicas Blogger.

Na vrh